El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Tras el incierto horizonte

Ahir vaig acabar de llegir Tras el incierto Horizonte de Frederik Pohl. La novel·la està força bé per als que com a mi ens agrada la ciència ficció dura, és a dir, amb força referències científiques i tecnològiques, i aquesta novel.la n'està farcida: intel·ligències artificials, forats negres, astronomia, referències a les constants universals...

La trama és també molt bona, lligant a poc a poc les subtrames que hi ha, com l'origen del Patriarca o els Primitius i com a bona novel·la de ciència ficció deixant-te amb més interrogants que respostes.

De totes maneres val a dir que se li nota un cert pas del temps, hi ha que pensar que l'escrit original és de 1980, quan fa referència a quantitats monetàries (1 mil·liò de dòlars per exemple donen per moltes coses a l'època i no ara) i en algunes referències als ordinadors: un gigabit és una gran quantitat de memòria, ordinadors amb aquesta memòria que omplen una nau ... Tot i això, entra també en la manera de programar les intel·ligències artificials i en el concepte de pagament per us de potència informàtica, propi dels anys 70-80 i que ara amb Google i Amazon torna a estar vigent.

El llibre es pot llegir independentment de la nove·la anterior, Pórtico, ja que les referències s'expliquen prou bé i no interfereixen gaire en la trama principal.

Deu euros ben gastats i un bon grapat d'hores de diversió!

blog comments powered by Disqus