El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Python for Scientists

L'altra dia a la llista de Python announce vaig veure que hi havia una comunicació de P.Raybaut on deia que havia llançat el Python (x,y), una distribució de Python orientada al món científic.

A mi, pel meu passat en això del càlcul numèric i científic,per mor de un bon grapat d'assignatures de càlcul numèric de Físiques, la idea m'agrada molt i es d'agrair l'esforç que ha fet aquest senyor per triar i integrar un bon grapat d'eines que de ben segur ajudaran a la gent que tengui que fer càlculs numèrics i manipulació de dades.

A part de que hom faci servir la distribució o no (està força orientada al món Windows per exemple), el que és també interessant és veure la selecció de llibreries i programes que s'ha fet. Permet fer des de processament de senyals amb SciPy a manipulació del port paral·lel o sèrie per l'entrada de dades, sense oblidar que inclou la integració del dissenyador de les Qt i les PyQt mateixes.

En Ricardo al seu blog apuntava que havia canviat la introducció a Perl per una introducció a Python i Django. Potser l'aparició de paquets com Python (x,y) servirà per a que el càlcul numèric sigui molt més amè per les noves generacions de físics, matemàtics i estadístics. En el món de la física el FORTRAN és el rei del càlcul numèric encara, però amb eines com aquest la cosa pot anar canviant. Si més no la combinació de Python i interfícies cap a llibreries FORTRAN pot donar-nos el millor d'ambdós mons, amb permís, això sí, de projectes com Parallel Python, del qual esper poder parlar-ne un altra dia.

blog comments powered by Disqus