El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Preparant les vacances de Nadal 2007

Acab de rebre tres llibres que vaig comanar fa poc menys de dues setmanes a ca'n Amazon. Pareix que la rapidesa en l'enviament no ha estat casualitat, sinó que comença a ser una constant.

Això de que el dolar estigui tan baix està acabant amb la meva economia, veus un llibre interessant, mires el preu a Amazon i al canvi surt molt bé, però clar, per un no s'ho paga fer una comanda, així que hi poses també aquell altra que veres l'altra dia i ja que hi som ....

Al 2007 em queden 5 dies de feina i això vol dir que tendré temps per anar-los llegint. La quantitat la dic per a que tots aquells que llegiu això sigueu conscients que n'és de dur ser un lector compulsiu: vosaltres estareu fent feina mentre jo m'hauré d'estar a casa, calentet, al sofà llegint els llibres que he rebut els darrers mesos. ;)

I els llibres són:

Scalable Internet Architectures Ed. Omnti (Sams Publishing) Theo Scholssnagle ISBN 0-672-32699-X

RESTful web services O'Reilly Leonard Richardson & Sam Ruby ISBN 0-596-52926-0

Javascript (The Definitive Guide 5th Edition) O'Reilly David Flanagan ISBN 0-596-10199-6

He fet una ullada ràpida als tres llibres i pareix que el que prometien a les ressenyes ho compleixen:

Scalable Internet Architectures fa un recull de millors pràctiques per fer aplicacions web escalables. Explica els principals conceptes i hi ha molts de gràfics que ajuden a assimilar-los. Alguna vegada he dit que el personal de sistemes ha de saber programar, m'estic aplicant la dita a la inversa: la gent que ens dedicam principalment al món de la programació d'aplicacions convé que estigui al dia del que se pot fer quan s'ajunten arquitectures de software, xarxa i hardware.

RESTful web services ens presenta una nova manera d'entendre els serveis web, de fet presenta una nova manera d'entendre la web sencera, en lloc de com a un conjunt d'aplicacions separades la tracta com a un conjunt de serveis. Darrerament se n'està parlant molt de serveis REST i aquest llibre potser la referència, el llibre de capçalera per tenir una visió global de tot el que es mou al voltant dels serveis web i quin paper juga l'arquitectura REST.

Javascript és tant un manual de javascript pels qui ja saben programar, com una referència del llenguatge. Havia tingut en les mans una edició anterior i em va fer molt bona impressió. Pareix que no li falta res, gairebé 1000 pàgines de lletra ben atapida donen per molt. No ho recoman com a tutorial de Javascript sinó com a llibre de referència i explicació dels conceptes i aplicacions més dures del Javascript.

Com sempre, això són les primeres impressions, així com les vagi llegint miraré de posar-ne ressenyes més extenses.

blog comments powered by Disqus