El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Ampliant la biblioteca

Avui he rebut la darrera comanda d'Amazon. Darrerament el servei de correu s'està portant molt bé. Els enviaments m'arriben als quinze dies. Supòs que alguna cosa hi tendrà que veure que la gent cada cop escrigui menys correspondència ordinària i que ara el personal de correus tengui més temps per dedicar-ho a la paqueteria.

A Binissalem el que no he aconseguit encara és que me dugin el paquet a casa. Pareix que ho enviï a l'adreça que ho enviï mai hi sóc i tampoc no hi ha ningú per recollir el paquet. No em sap greu tenir-ho que anar a recollir si és un dia com avui que estic de vacances, però si no m'he d'esperar normalment fins al dissabte o demanar per favor que m'ho vagin a recollir. I quan l'avís t'ha arribat un dilluns esperar un dissabte és una eternitat!

Tres llibres nous per llegir les properes setmanes, que ara venen moltes festes i de les darreres lectures sols em queda ja el llibre de McConnell: sofware estimation, que ho vaig deixar momentàniament aparcat engatxat per "El Economista Camuflado" de Tim Hardford, que ha resultat ser una lectura del tot recomanable. Resumint, he rebut els següents llibres:

Software requirements

Ed. Microsoft Press Karl E. Wiegers - ISBN 978-0-7356-1879-4

Peer Reviews in Software

Ed. Addison-Wesley Karl E. Wiegers - ISBN 0-201-73485-0

Refactoring Databases

Ed. Addison-Wesley Scott W. Ambler i Pramond J. Sadalage

El primer, sofware requirements, l'he comprat per tenir una visió sistemàtica del que representa fer l'anàlisi de requeriments d'una aplicació. Tothom que hagi programat per un tercer sap què és fer l'anàlisi de requeriments i qui més qui manco té la seva manera de fer-ho. M'interessa tenir la visió d'un tercer en el tema.

Peer reviews

ve de la lectura del llibre de Robert L. Glass "Facts and Fallacies of Sofware Engineering", en un dels fets, Glass afirma que la revisió de codi pot eliminar fins el 90 % d'errors abans d'anar a la fase de test. Em vaig quedar amb moltes ganes de saber-ne més, i com que Glass recomana molta bibliografia a cada un dels seus fets i falàcies, doncs vaig poder anar directament a la font.

Refactoring Databases és la continuació de Refactoring, improving the design of existing code

, al igual que el primer està editat en tapa dura i a més es presenta com a un llibre de referència. La refactorització de les bases de dades és tant o més interessant que la refactorització del codi, però m'atreviria a dir que és encara més delicada pel que representa d'estar tractant amb un dels bens de les empreses: les seves dades, i també una de les que més alegries ens poden donar, ja que una refactorització sovint pot anar acompanyada d'un augment del rendimento o de la capacitat de guardar i tractar la informació d'una manera que no es podia fer abans de la refactorització.

L'euro en aquest moments està molt bé per anar comprant llibres, em sap greu per la gent que es dedica a l'exportació, però a mi ja m'està bé que estigui així.

blog comments powered by Disqus