El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Jo també hi era

I va venir N'Stallman a Mallorca a fer una conferència, i la sala va quedar petita, i el vam escoltar i el temps se'ns va fer curt. Moltes preguntes quedaren sense fer, car la sala, ja prou refredada (ella i nosaltres, tot val a dir) tancava a les deu. N'Stallman tenia calor, potser pel fet de no tenir les seves coses i no poder-nos fer la seva representació, i jo també hi era...

Va ser una llàstima no tenir gairebé temps per anar fent preguntes. Poques vegades hem vist una claretat d'idees com les d'aquest home. Un pot pensar que el tema de les conferències ja s'ho té molt preparat, però el que a mi em va impressionar és la contundència de les respostes a les preguntes de l'auditori. Les seves respostes són curtes, però en poques paraules expliquen conceptes que no donen lloc a dobles interpretacions.

N'Stallman ens va fer riure amb les seves ocurrències, però per damunt de tot ens vol fer pensar, pensar en les persones, en l'ètica. En com l'ètica que aplicam a altres conceptes de la nostra vida també és aplicable al programari, en com n'és de diferent l'utilitarisme de la cerca del bé comú i perdurable.

Diguem-ho: GNU/Linux - Gràcies Stallman!

blog comments powered by Disqus