El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

The Design of everyday things

L'altra dia i al segon intent, vaig rebre la darrera comanda que havia feta de llibres. En aquests moments estic llegint el que possiblement sigui el més interessant del que vingueren en la comanda "The design of everydaty things", de Donadl A. Norman, editat per Basic Books.

És un llibre en format butxaca amb una curiosa cafetera per portada. Abans el titol de llibre era The psychology of everyday things, però pel que pareix els llibreters ho catalogaven malament :)

El títol de totes maneres es presta a confusió, pareix que ha de ser un llibre de diseny i realment és un llibre damunt d'usabilitat. Està clar que usabilitat i diseny són cosines germanes, però en aquest llibre no aprendreu a dissenyar interfícies d'usuari o objectes quotidians sinó un estudi de com reaccionam davant els objectes, un estudi d'objectes des del punt de vista de la seva usabilitat i des del punt de vista de l'usuari que l'ha de fer servir.

L'entendre com reaccionam davant les coses quotidianes ens servirà molt a l'hora de fer aplicacions informàtiques que s'adaptin a l'usuari, que no li donin sorpreses, que siguin fàcilment assimilables per l'usuari. Entredre com ens comportam davant les coses que tenim més a l'abast ens ajudarà a no repetir els mateixos errors davant els productes informàtics, tot i la tendència, com apunta l'autor, a anar repetint cada vegada els mateixos errors.

El llibre és una segona edició del títol aparegut amb el nom de the psychology of everyday things dels anys 80 ell, i la veritat és que no han fef cap esforç pèr adaptar les fotografies. Tot i això crec que és un llibre absolutament recomanable per la gent que volem fer programari que s'adapti cada vegada millor a l'usuari. En aquests dies on la web 2.0 és el tema de moda, no està malament reflexionar damunt el que realment vol l'usuari, i aquest llibre ens ajuda a fer-ho.

blog comments powered by Disqus