El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Ubuntu Breezy

Donc això, avui m'he devallat la Ubuntu Breezy per PowerMac, segons deia la documentació funciona per G5. Això ja és una gran millora per mi, ja que, com he comentat a altres apunts he tingut seriosos problemes amb la meva màquina i les distribucions Linux. Tan seriosos que sols al Fedora Core 4 em funcionava correctament. Problemes deguts a que les distribucions més antigues encara no havien incorporats les novetats que tenen els moderns G5 i que feia que es quedassin torrats a la instal·lació.

M'he devallat tant la versió Live, per provar si la cosa funcionava i la versió per a instal·lar. A hores d'ara estic escriguent això amb la versió Live, per tant ja podeu comprovar que la cosa m'ha anat prou bé.

Tot pareix que funciona "com toca" a la Live, així que és de suposar que també ho farà a la versió per instal·lar. El diumenge es presenta interessant: primer serà cosa de fer còpia de seguretat de tot el que tinc. Els documents són poca cosa, però me fa peresa tenir que tornar a devallar tot el que he devallat de llibreries de Java, el Netbeans 5 i demés.

Per cert, que el Netbeans 5 (en beta per ara) està moooolt bé. No hi ha pluggin per Hibernate però temps al temps. Trob que han millorat molt, tant en el temps de càrrega com en tota la resta. Fins i tot la configuració ha canviat i ja és bastant més amigable que no la cosa infumable que hi havia a altres versions.

Res idò, que ho sapigueu, la nova Ubuntu funciona de conya amb els G5 i a més va molt ràpida, tant que la versió Live es pot comparar amb la versió instal·lada de la Fedora Core 4. A verue si hi ha sort i la instal·lació a disc no em dona problemes...

blog comments powered by Disqus