El blog de Trespams

[ x ]

Faig servir les cookies de Google Analytics per al control de visites i estadístiques..
És una pardalada, però la llei diu que us he d'avisar, ja veus. Així que si visitau aquest blog donau-vos per informats o sortiu ara mateix i netejau les cookies del vostre navegador. Si continuau llegint, suposaré que ja us està bé. Si vols saber com llevar les cookies del teu navegador: aquí ho pots trobar

Dissenyant una comptabilitat

Avui he començat amb les especificacions de la comptabilitat. He obert un wiki i he començat a redactar les especificacions i crear els diagrames d'anàlis. Crec que la tecnologia està prou madura per permetre fer una aplicació comptable que pugui competir amb rapidesa i agilitat amb les aplicacions client servidors clàssiques. Obviament podrà competir amb les contapluses de torn sense cap problema.

Hi ha projectes de comptabilitat lliure ja en el mercat, en un ja hi vaig estar involucrat i ara vull fer-ne un que agafi les idees que he anat recolling al llarg dels anys, tant en projectes personals com a les distintes feines que he fet. A més he d'aprofitar un poc el TFC de la UOC que vaig fer damunt usabilitat en programes comptables.

El wiki, un Tikiwiki, se'm resisteix encara una mica. No és tan bo de fer anar com el Mediawiki, però pareix que es un poc més segur. Donat que no hi puc dedicar massa temps a controlar que l'spamer o el capdevafa de torn no facin maldats, he optat per sols donar accés d'escriptura als usuaris registrats.

És un projecte de llarg abast, ja que no sé exactament el temps que hi podré dedicar, però la meva intenció és dedicar-hi al manco 8 hores per setmana. Poquet, però suficient com per a que en uns mesos es pugui veure alguna cosa. No sé si als programadors els motivarà o no fer programes comptables, la veritat és que a mi sí que em motiva, ja en vaig fer un en Delphi per SMI Sistemes ja fa un grapat d'anys. Malhauradament aleshores l'Interbase encara no era lliure (ni es deia Firebird) i el programa es va llançar fent servir el motor de bases de dades de Borland. No era ni tan sols una aplicació client/servidor. Tot i això hi vaig poder incorporar idees que encara avui no es poden veure als programes de comptabilitat que hi ha al mercat i que feien les delícies dels comptables que anaven a les demostracions.

He decidit fer servir principalment Java i tecnologia J2EE en el projecte ja que darrerament estic tirant cap aquí, i amb un poc de sort esper que les properes versions de la màquina virtual ja seran lliures. Això sí, tant el codi com les llibreries que vull fer servir seran GPL o de codi obert, i obviamnet el programa serà GPL.

Fer un programa com el que m'estic proposant durà temps, per accelerar el desenvolupament se necessitaria gent a temps complet que pogués anar picant el codi que aniré dissenyant. Si hom tingués finançament els meus càlculs són que és un projecte que es podria desenvolupar amb uns 200 mil Eur, algú s'anima?, sinó haurem d'anar a poc a poc.

blog comments powered by Disqus
<<<<<<< main/templates/puput/base.html ======= >>>>>>> main/templates/puput/base.html