El blog de Trespams

[ x ]

Faig servir les cookies de Google Analytics per al control de visites i estadístiques..
És una pardalada, però la llei diu que us he d'avisar, ja veus. Així que si visitau aquest blog donau-vos per informats o sortiu ara mateix i netejau les cookies del vostre navegador. Si continuau llegint, suposaré que ja us està bé. Si vols saber com llevar les cookies del teu navegador: aquí ho pots trobar

G5 amb Fedora Core 4

Finalment sols he pogut instal·lar la Fedora Core 4 al G5, tota la resta de distribucions que he provat basades en Debian han fet figa a l'hora d'instal·lar. Pareix que hi ha un bug al kernel que junt amb els canvis que ha fet Apple als nous models fa que la màquina es quedi penjada a la instal·lació. Gràcies a Guillem per suggerir-me que provàs la Fedora, vàren ser hores de descàrrega, però al manco el tigreton ha passat a millor vida i ara i tenc el pingüí.

De totes maneres la Fedora no és massa estable que diguem, té alguns errors greus a la instal·lació i en el manegi posterior de paquets. Al final vaig optar per instal·lar-ho tot i tirar de yum per a la resta d'aplicacions que m'interessaven.

Damunt PPC la única màquina virtual que va més o manco bé és la d'IBM, una JDK 1.4.2 per pSeries que es pot descarregar del seu web. El JDK de 64 bits no funciona i no hi ha rastres del JDK 5. Vaig provar el nou eclipse 3.1 i funciona amb el JDK d'IBM (el que hi ha amb la Fedora no és gens estable), tot i això no hi ha cap pluggin que funcioni com toca, ni el JBOSS ni Lomboz ni el propi projecte de desenvolupament per Web d'Eclipse. Això fa que m'hagi quedat sense resaltat de sintaxis per JSP, HTML i XML, tota una putadeta. Això ha fet que em tornàs a mirar el Netbeans 4.1, ja ho duu tot inclòs, encara que anyoraré alguns plugins per Hibernate o per la gesitió de BD.

No tenc massa temps per dedicar-me a programar darrerament, però estic fent un esforç per posar-me al dia en tecnologia Java i Web. Com sabeu he passat a fer de cap de projecte per l'empresa per la que faig feina i vull saber de primera mà que hi ha. A més de l'anàlisi i la gestió del projecte m'agrada poder-hi poder ficar cullarada, saber què costa realment fer les coses. Hem montat un CVS i això fa que sigui possible fer totes aquestes coses sense interferir massa amb la resta de desenvolupadors.

Avui vespre parteixo cap a Londres a una reunió del comité d'Open Source de l'Empresa. No sé si serà la darrera vegada que hi podré ser, coses del meu cap! :( Tot i això aprofitaré per fer una presentació de tot el que feim en tecnologies de codi obert. Els darrers mesos hem posat en marxa moltes coses: cvs, servidors, bases de dades, wiki, cacti, bacula, etc. És difícil cuantificar el cost de productes comercials equivalents, el que sí està clar és que no seria ni tan barat ni tan fiable. Ara a més tenim un coneixement profund de com tenim instal·lades les coses.

Ara a veure com se porten per Londres. Això d'arribar a la una del vespre i amb EasyJet no m'agrada gaire, que jo em perd a ca nostra!

blog comments powered by Disqus
<<<<<<< main/templates/puput/base.html ======= >>>>>>> main/templates/puput/base.html