El blog de Trespams

[ x ]

Faig servir les cookies de Google Analytics per al control de visites i estadístiques..
És una pardalada, però la llei diu que us he d'avisar, ja veus. Així que si visitau aquest blog donau-vos per informats o sortiu ara mateix i netejau les cookies del vostre navegador. Si continuau llegint, suposaré que ja us està bé. Si vols saber com llevar les cookies del teu navegador: aquí ho pots trobar

Temps de canvis

En una entrada anterior d'aquest diari comentava que canviava de responsabilitat a la feina i que ja us diria coses. Bé, doncs el dia 2 va començar el meu substitut i hem començat l'etapa de transició i traspàs de poders.

La veritat és que m'hagués agradat que les coses haguessin anat d'una altra manera ja que en el que fa a l'aspecte formal les coses no s'han cuidat gaire i ara per ara pràcticament podriem dir que en aquests moments estic fora taula. ;)

Bé, el que pareix clar és que d'aquí poc passaré a la part de programació, bàsicament projectes web amb tecnologia Java. Serà tot un canvi després de gairebé dos anys allunyat de la programació pura i dura. Programar m'agrada molt i intent mantenir-me en forma programant a casa, però és indubtable que part de l'agilitat que es té quan hi fas feina vuit hores seguides es perd.

Ara es cosa de tonar agafar el ritme, com se sol dir en castellà el que tuvo retuvo així que esper que la transició sigui d'allò més suau. La tecnoligia Java té la comunitat de codi obert dividida, ja que molt del que es fa és GPL però el llenguatge en sí no ho és i està sota el control ferm d'una sola empresa, Sun. El dia que el llenguatge sigui GPL no dubt que tindrà molta més acceptació per part de la Comunitat que el que té ara, ja que al manco no ens crearia problemes ètics.

Dins un altre ordre de coses, finalment dia 23 de maig vaig comprar un Apple G5 de doble processador a 2 GHz. Encara no l'he rebut, però esper tenir-ho a casa la segona setmana de juny com a molt tard. Passa una cosa curiosa amb això, ho vaig comprar a l'Apple Store per telèfon i el comercial em cridava a cada punt per saber si ja havia fet la transferència, ara que sóc jo el que crida per veure com està la comanda no tenc resposta del comercial. :(

Canviar de tecnologia Intel a PowerPC és també un gran canvi, però per una altra banda em permetrà explorar la tecnologia de 64 bits i com va el Linux en plataformes no Intel. El que no tenc massa clar encara és amb quin tipus de llenguatge programaré, però segurament serà aquell que tengui més suport i sigui més estable en aquesta arquitectura. Per ara tenen molt bona pinta el Python+Qt o les Wx, el C++ amb les n-mil llibreries que té. Pareix que amb Java tindré molts més problemes, ja que crec que la única màquina virtual que hi ha és la d'IBM, per arquitectura de 32 bits i no és la darrera versió. Tanmateix no és un equip que vulgui per fer feina, sinó per divertir-me i explorar coses noves, així que triaré dels llenguatges soportats el que més m'agradi. Ja fris de tenir la màquina aquí, però, a més vaig prometre a Guillem que en tenir-la fariem una install party.

blog comments powered by Disqus
<<<<<<< main/templates/puput/base.html ======= >>>>>>> main/templates/puput/base.html