El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Un Hibernate per Python.

Fa estona que tenc ganes de fer una aplicació de gestió amb Python, així com a prova de concepte i per passar-m'ho bé programant.

Una de les coses que més m'aturen és el tema de la persistència. Ja sabeu, al final les aplicacions de gestió han de volcar les seves dades a una base de dades i això fa que es tengui que escriure i mantenir força codi SQL.

Darrerament he estat llegint molt damunt Java i hi estic començant a fer feina professionalment. Quan estàvem montant l'arquitectura que faríem servir per les aplicacions també va sorgir el problema de la persistència. Llavors una de les opcions que més m'agradaren per la seva potència i simplicitat va ser l'Hibernate.. Aquest bastiment de persistència m'agrada molt i fa que una de les tasques més propenses a errors i més tocacollons com és el d'escriure i mantenir codi SQL estigui molt més controlada.

Per Python estava cercant quelcom semblant i no l'acabava de trobar. Avui se m'ha acudit cercar servidors web per Python i he anat a topar amb SunkWeb. Pel que he estat llegint fins ara pot ser la resposta, cap dels bastiments de persistència que havia vist per Python tenen la bona pinta que té aquest. Si és tan potent com pareix aviat podré tenir alguna cosa feta.

blog comments powered by Disqus