El blog de Trespams

[ x ]

Faig servir les cookies de Google Analytics per al control de visites i estadístiques..
És una pardalada, però la llei diu que us he d'avisar, ja veus. Així que si visitau aquest blog donau-vos per informats o sortiu ara mateix i netejau les cookies del vostre navegador. Si continuau llegint, suposaré que ja us està bé. Si vols saber com llevar les cookies del teu navegador: aquí ho pots trobar

Una de Python

Aquests dies amb tanta festa, on tot va a mitja marxa he tingut un poc de temps per dedicar-me a un parell de temes pendents que tenia: els testcase fent servir PyUnit i la seva integració amb Eric, un IDE per Python que faig servir quan program en aquest llenguatge per Linux; i també el tema de la introspecció per Python.

Fa temps que vull posar en marxa un projecte de programa de gestió per Linux fent servir Python, les llibreries PyQt, Eric, CVS, ... Ara per ara estic mirant maneres de resoldre el tema de la persistència, de manera que el codi que es tengui que escriure sigui el més net possible. No és tot escriure codi en aquesta vida, després s'ha de mantenir, i si hi ha una bona estructura darrera doncs les coses són molt més fàcils.

Com a base de dades segurament faré servir PostgreSQL, ja que m'interessa el tema dels disparadors per mantenir part de la integritat de les dades, o simplement per optimitzar algunes consultes desnormalitzant la base de dades.

Segurament començaré per una comptabilitat o potser un programa de gestió de comunitats de propietaris. Ambdós son programes prou complexes per a que el projecte sigui interessant.

No és una cosa a curt plaç, però. M'interessa més provar la metodologia i l'arquitectura de la programació que el programa en si. No he fet mai gaire ús dels Tests (sí del CVS) i per això la possibilitat de tenir-los en Python m'atreu.

En el mòdul d'introspecció per exemple hi haurà tests per a comprovar els tipus de dades, l'accés als mètodes d'un objecte, etc. Quan ho tengui un poc més acabat ja ho penjaré per algun lloc.

Per cert,

BONES FESTES I FELIÇ 2005

blog comments powered by Disqus
<<<<<<< main/templates/puput/base.html ======= >>>>>>> main/templates/puput/base.html