El blog de Trespams

[ x ]

Faig servir les cookies de Google Analytics per al control de visites i estadístiques..
És una pardalada, però la llei diu que us he d'avisar, ja veus. Així que si visitau aquest blog donau-vos per informats o sortiu ara mateix i netejau les cookies del vostre navegador. Si continuau llegint, suposaré que ja us està bé. Si vols saber com llevar les cookies del teu navegador: aquí ho pots trobar

El Contaplus.

L'altra dia una amic em va demanar ajuda per instal·lar un segon disc al seu PC. Té Windows 98 instal·la i fa servir el PC bàsicament per dur una comptabilitat, per la qual cosa fa servir ContaPlus.

Després d'instal·lar el nou disc, tornam a arrancar l'ordinador per veure que tot funciona i vaig provar el Contaplus. El panel de gestión o com putes li diguin es va negar a arrencar "posiblemente se haya desinstalado" em mostra per pantalla.

Però què putes desisntalado!? Sols he posat un segon disc al sistema. Em començ a preocupar, ja que sols he sentit i llegit pestes del sistema de claus i contraclaus del Contaplús i del seu nefast soport tècnic. Ara ho tendria que comprovar per mi mateix i descobrir si era una llegenda urbana o no.

Com que tenia totes les claus de la instal·lació original : clau, número de sèrie, contraclau vaig pensar que la cosa no seria molt greu. Vaig provar de reinstal·lar al directori original (fent còpia de seguretat prèvia) i efectivament em va restaurar el cony de panell, però va fer que a l'hora d'engegar el Contaplus em demanàs una nova contraclau.

Res, telefonada al servei tècnic de Contaplús. Allà una senyoreta m'explica que tant se li enfot el meu problema, que no em pot donar una contraclau perquè el programa ja ha estat activat. Li explic que és una errada seva, que jo m'he limitat a instal·lar un segon disc. Res de res. La única alternativa per donar-me la contraclau es subscriure'm al seu soport anual al preu de 800 Eur . Això me pareix que té un nom en el nostre sistema legal, no?

Li vaig dir que em passàs amb reclamacions. No em pot passar, he de telefonar a un altre número. Hi vaig cridar. Allà vàren prendre nota del meu problema, diguent-me que en 48 hores em telefonarien o em m'enviarien un e-mail de resposta.

Efectivament, al dia següent em va telefonar una senyoreta oferint-me novament el soport anual per 800 Eur. La sol·lució al meu problema encara l'estic esperant.

Afortunadament amb les claus i contraclau originals, més l'ajuda de Google vaig poder tornar a reestablir el sistema, però imaginau-vos que això li passa a un altre tipus d'usuari. No li hagués quedat més remei que passar per caixa per poder accedir a les seves dades!.

Així que vosaltres mateixos, si voleu fer servir aquest programa sapigueu al manco a què us arriscau:

a) Les còpies de seguretat no serveixen. Protegireu les dades, però si un virus fa malbé el vostre ordinador i heu de tornar a reinstal·lar-ho tot us costarà 800 Eur del contaplús.

b) Si s'ús fot un disc dur: 800 Eur.

c) Si se us fot el registre de windows: 800 Eur.

d) Si a algú se li envà la mà i esborra un arxiu del GrupoSP: 800 Eur

Les vostres dades han deixat de ser vostres, les teniu llogades a l'espera que us passi alguna cosa, de tal manera que ingresseu els 800 Eur al calaix del grup SP.

El que no entenc és que, amb la quantitat de PYME que hi ha a aquest païs i amb la quantitat d'associacions de petits empresaris que hi ha, com és que no s'ajunten per crear una comptabilitat standard. Un contaplus killer application .

Desenvolupar una aplicació de l'estil de Contaplús (sols que millor: fent servir una base de dades relacional i fent-la realment multiusuari) pot costar així per damunt uns 60.000 Eur i és cosa d'un any de feina. El manteniment anual amb soport tècnic pot costar si fa no fa el mateix, potser un poc més segons la quantitat d'instal·lacions i la qualitat del soport que es vulgui donar.

Això independitzaria el nostre teixit empresarial de les males pràctiques empresarials com les descrites. Aquí el codi obert pot jugar un paper molt important, fonamental, diria jo, ja que independitza el programa del programador i protegeix la inversió feta. Que qui tengui que decidir que decideixi, i si mentre, cercau un programa per dur la comptabilitat pensau amb la meva història. Teniu molts de números de trobar-vos en una situació semblant.

blog comments powered by Disqus
<<<<<<< main/templates/puput/base.html ======= >>>>>>> main/templates/puput/base.html