El blog de Trespams

[ x ]

Faig servir les cookies de Google Analytics per al control de visites i estadístiques..
És una pardalada, però la llei diu que us he d'avisar, ja veus. Així que si visitau aquest blog donau-vos per informats o sortiu ara mateix i netejau les cookies del vostre navegador. Si continuau llegint, suposaré que ja us està bé. Si vols saber com llevar les cookies del teu navegador: aquí ho pots trobar

Encara queda estiu

Encara fa una calor d'allò més horrorosa per aquí. L'homitat arriba segurament al 90% i fa que la sensació de xafegor sigui encara més grossa. Si a això li afegim un començament de bronquitis, ja tenim tots els ingredients per a que en surti un bon brou.

Es curiós l'estiu! És una època on als lolailos de torns els dóna per fer de pinxadiscos i mostrar-nos les seves preferències musicals. Jo n'estic rodejat d'aquests DJ's aficionats: a la casa del davant hi viu una familia de les que es fan notar quan hi són: música alta, tele alta, els fills jugant al carrer fins a altes hores de la nit,... Ho tenen tot! Ells fan la música i la festa.

Els veïns del darrera tampoc és queden curts. De tant en tant posen la música a tot drap. Poca estona, això sí, però prou per a quen en n'adonem dels seus gustos musicals, que per cert van des del darrer hit discotequero fins a la música dels anunicis de la O.N.C.E.

No parlem ja dels DJ's mòbils, que passen a tota pastilla pel carrer, amb el motor al límit de revolucions i amb un volum de música un parell de vegades més alt que el que es permet a la discoteca més sorollosa. Per què a la revisió de l'ITV no fan també revisó dels aparells d'audio. Si el volum dels aparells reproductors es tal que es pot sentir fora del cotxe no haurien de passarla la revisió. La contaminació acústica que generen és tan o més perillosa que els gasos de l'escapament.

Tot això ve al cas per una notícia que vaig sentir a la ràdio que deia que es volien impulsar mesures per potenciar l'estalvi energètic a les cases. Les mesures anaven relacionades amb la construcció de les vivendes. Això està bé, però jo vaig pensar amb la meva situació: estic pensant sèriament posar aire condicionat al pis. No perquè realment el necessiti, ja que hom podria dormir prou bé amb les mesures tradicionals (poca roba i les finestres obertes) si no fos per gent com aquesta que us cont que fa que sigui difícil poder dormir amb tranquilitat.

Hem de poder tenir dret a estar tranquils a casa nostra i no ser assaltats pels gustos musicals dels altres, per renous a altes hores de la nit. Hem de poder dormir amb les finestres obertes! Així que per què a més de fer lleis no feim que aquestes es cumplesquin? Hi ha ordenances contre el renou, hi ha una cosa que s'anomena civisme. Aprofitem l'estiu, divertim-nos, però no a costa de la tranquilitat del pròxim.

blog comments powered by Disqus
<<<<<<< main/templates/puput/base.html ======= >>>>>>> main/templates/puput/base.html