El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Creantbits un 15 de juliol

Ahir divendres 15 hi hagué una nova edició del creantbits. Aquesta vegada enlloc de que la inscripció es fes en un comentari al blog, ho ferem amb una aplicació creada ad-hoc i que serví per experimentar amb un hosting de Python. El hosting va caure un pic en el procés d'inscripció (després de tot encara està en beta), però la gent d'Eldarion va respondre i en poques hores estava una altra vegada operatiu.

L'aplicació en si crec que ha respost bastant bé, tot i estar feta en quatre potades. Ha permés a la gent que s'havia inscrit prest i després no ha pogut venir, fer-ho saber ràpidament i comunicar-ho al següent de la llista d'espera. Tot d'una que tengui una estona més miraré de documentar l'aplicació (que el codi ja hi està) i posar-ho a bitbucket per tal que si hi ha més gent que s'animi entre tots poguem fer un bon programa de gestió d'events.

De l'event en sí poca cosa a dir, la sala plena d'amics, gent que ja coneixia personalment i gent que he pogut desvirtualitzar per primera vegada. Però la part important és amics, això fa que parlar en públic sigui molt menys estressant i també molt més divertit. Va venir molta gent que fa coses interessants en programari lliure, Python o no, però que té pànic escènic. Encara que ja sabeu no tenc cap problema en parlar de Python hores i hores, també m'agradaria que el Creantbits fos un punt de trobada on els amics s'expliquen tecnologies interessants. Pensau que no xerrau davant un auditori estrany, sinó a un grupet de gent, d'iguals, i allò que per vosaltres pot ser el dia a dia potser sigui una revelació per altra gent. Així que animau-vos, que llevar-se la por escènica és important i res millor que fer-ho entre gent de confiança.

La valoració de les xerrades no seré jo qui les faci, esper que us resultessin interessants. Era la primera xerrada de @morenosan, l'home passava pena per si els nirvis el traïen, però ja vàreu veure que se'n va desfer prou bé. En Juan té moltes coses a dir en el món de la programació i noves tecnologies i esper que ara que ja sap que no passa res, s'animi a preparar-nos altres matèries.

En Bernat també tenia els seus dubtes, al matí va començar a dir que igual si no hi havia temps la conferència de Varnish no era tan important, que a lo millor no calia, ... Però no em vaig deixar convèncer i crec sincerament que va ser una de les exposicions més interessants que hem fet al creantbits.

Ja veis, el que costa més d'un event d'aquest és que la gent perdi la por, però és important fer-ho, perquè personalment estic convençut que en aquesta Illa nostra hi ha molta gent que fa coses molt interessants i que no les valora prou. Contava l'anècdota d'un conegut empresari madrileny que es dedica a fer webs per hotels, anava dient a tort i dret que havien fet un cms que admetia llenguatges no llatins, i això ho deia al 2011, nosaltres mateixos ja havíem fet webs en xinès al 2006, i ja no us cont Juan que estigué 5 anys al Japó. És, però un bon exemple de que potser no li donam la importància que es mereix a fer aquestes coses.

I una altra anècdota de l'event. Ens vàrem deixar els curetes per remenar el sucre. Però potser la millor anècdota de totes va der la de @SebaSj , que ens va dir que no podia venir perquè la filla estava en camí. Hem estat molt contents de saber que n'Helena ha fet gairebé tres kilos i que han passat bona nit. L'enhorabona!

El proper creantbis no sé quan serà. Depèn de la feina i de les ganes de la gent, però al manco ja sabem que n'Antònia està disposta a parlar-nos de Python i càlcul numèric, que potser en Xesc també s'animarà a fer alguna coseta i que en Pau quan aprovi la pràctica, té moltes ganes de parlar de Haskell.

Una abraçada a tots el que vinguéreu i disculpes al que quedàreu fora. L'aforament de la sala és el que és i per ara no tenim un lloc millor. La sala gran de l'auditòrium estareu d'acord amb mi que imposaria massa a l'hora de parlar. La por escènica és molt menor quan tens la gent propera i els oients estan agafant gominolas!

blog comments powered by Disqus