El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Pip pip hurra!

Què voleu, estic content de veure que una eina com pip funciona tan bé.

Pip és una eina per a la instal·lació de paquets i dependències per Python, molt més avançada que easy_install ja que permet tot el que feia easy_install però a més, permet mantenir d'una manera fàcil un arxius amb totes les dependències del nostre projecte.

Ens permet instal·lar paquests de Python des dels repositoris de Pypi, des de subversion, git, mercurial a través d'un fitxer de requeriments simple i a la vegada funcional.

Mode batalleta on:

Ahir vespre estava fent feina amb un projecte mascota que tinc, un motor de reserves per hotels i cadenes hoteleres fet amb Python i Django.

El projecte necessita de força llibreries: la darrera versió de django, nose pels tests, sphinx per la documentació, django debug toolbar, django extensions, south per la migració de dades, ipython, ipdb, pep8, coverage, pytlint. Tot això (i algunes més que s'hi afegiran) constitueixen l'entorn de desnvolupament del projecte.

Actualment faig feina amb tres ordinadors: el fix (el PPC del que tant he parlat per aquí), portàtil un Dell D820 i un Dell de 10". Segons on estic i el que he de fer en faig servir un o altra, o duc dins la borsa el portàtil gran o el petitó.

Per això el pip m'ha solucionat tant la vida. Ara quan desenvolup un projecte me basta mantenir al repositori del control de versions un arxiu amb els requeriments del projecte. Cada vegada que afegeixo una nova dependència no la instal manualment sinó que la pos a aquest arixu i execut

pip install -E $VIRTUAL_ENV -r requirements.txt

dins el meu virtualenv a partir d'aqui i quan he de canviar d'ordinador i vull tornar a fer feina en el projecte, basta baixar-me els canvis i tornar i tornar a executar a aquest ordinador l'ordre que he posat un poc més amunt. Amb una bona connexió en pocs segons (potser minuts) tindrem l'entorn de desenvolupament del programa totalment operatiu.

Mode batalleta off

Pel que en tingueu interés deix aquí un parell d'enllaços:

blog comments powered by Disqus