El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Consoles per Python

Quan hom comença amb Python qualsevol ajuda és benvinguda i quan ja en saps un poc més llavors el que cerques és poder provar coses ràpid, flexibilitat i eines potents.

Sigui com sigui un dels avantatges de Python com a llenguatge de programació interpretat és que ens proporciona una consola de comandaments que ens permet provar les coses d'una manera pràcticament immediata. Tot i això, com us dic, quan comences a aprendre'n la consola que hi ha per defecte potser no és el més amigable del món.

Us presento unes quantes consoles més per poder triar i remenar:

bpython

És una consola molt amigable per la gent que comença: té autocompletat per defecte i ens mostra la documentació de les funcions que anam teclejant. Ens permet copiar el nostre codi a Pastebin, amb la qual cosa ens facilita la tasca de comentar el que surt (o no surt) amb altres persones. Té també una versió per gtk (bconsole-gtk) i s'integra amb Django fent servir eines de tercers. És ideal per a començar a jugar amb l'entorn i aprendre la sintaxi de les comandes.

dreampie

És també una shell força interessant per la gent que comença, surt del típic prompt i presenta una secció on es pot anar introduint el nostre codi. Amb ctrl+intro el codi passa a la shell i s'executa. És multiplataforma i s'integra amb matplotlib (pels qui necessitin fer gràfiques). Com a cosa interessant, ens permet guardar la feina en html, ideal per muntar tutorials.

pyShell

Junt amb Pycrust són utilitats que podem trobar al paquet wxPython. Tenen autocompletat i mostren la documentació. Són consoles potents però requereixen tenir instal·lat wxPython. M'agrada PyCrust perquè et mostra un poc les interioritats de l'intèrpret de Python, té una secció anomenada namespace on pots veure tot l'espai de noms que hi ha carregat i navegar-hi. Per exemple fer un import os posa el paquet os a l'espai de nom i podem moure'ns i veure'n les funcions que té, constants i la documentació.

ipython

La meva preferida. Una consola potent, gairebé pot reemplaçar una shell per les tasques més habituals. Té resaltat de sintaxi i autocompletat, però ja has de saber un poc més el que estàs cercant. S'integra molt bé amb Django i permet executar directament comandes de shell. El manual és molt complet i dóna una idea de la potència de la consola.

idle

Python ja ve amb les bateries incloses. A més de la consola habitual també podem trobar l'idle una consola gràfica i editor. Té resaltat de sintaxi i autocompletat. Li han fet una bona rentada de cara darrerament i també és una opció a considerar. A més recordau que és a més un editor força complet per Python.

blog comments powered by Disqus