El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Creant bits amb Django i Python

Hem arribat a la sala als voltants de les 14:30, allà el responsable tècnic del Parc Bit (Gillem) ens ha explicat com estava tot, endollat el projector i ajudat amb les cadires. Un 10 per la gent del Parc Bit i de l'Incubit, tant per deixar-nos la sala com per l'ajuda.

Hem començat a preparar-ho tot. Respiram un poc més tranquils quan hem comprovat que la connexió a Internet funcionava. Després de 2 mesos i busques sense ADSL començava a pensar que teníem gafe.

Als projectors no els sol agradar el portàtil amb resolució de 1920px, així que m'ha toca configurar-ho un poc. El projector una passada, arriba a 1600x1200 px i des del fons de la sala es veu bé.

La sala de formació té capacitat per unes vint i tantes persones assegudes a la taula. No hi havia cadires abastament i la gent del Parc Bit ens ha ajudat a torbar-ne més.

Després d'això, quan al part tècnica ja funcionava hem anat a cercar la poca intendència que hi ha preparada: aigua i gominolas. Si tot falla, pens, al manco la gent que vengui se'n podrà anar amb un gust dolç.

Primera sorpresa del dia: Xus s'entrega amb una cafetera Nesspresso, cafè i galletes per tothom. No tenc paraules!

Son les 15:30, ja ho tenim tot llest i anam a fer una mossegada ràpida. Allà trobam gent coneguda que també assistiran a la trobada.

En Juan s'adelanta per anar rebent la gent, seguidament baixam, són les quatre i comença a omplir-se la sala.

Molta gent coneguda, amics virtuals que es desvirtualitzen. Em sap greu poder dedicar més temps a presentar-nos com toca, esper que hi haurà més ocasions.

A les 16:30 aproximadament començam: primer amb la part Python i després amb Django. L'objectiu és evitar la por a començar, donar la primera empenta. Qued admirat pel nivell que hi ha a la sala. Veure tants informàtics junts, interessats per aprendre em fa tornar l'esperança en la professió. Sols per això ja s'ho paga els nirvis de muntar una cosa d'aquestes.

No sé estar assegut, m'agrada més explicar i comentar passejant, les gominolas al manco ajuden a recuperar energies. El michelín ho notarà segur :)

Hem acabat amb més de mitja hora de retràs de la part Django, En Bernat tendrà menys temps. És una llàstima, perquè una de les gràcies de Django és la flexibilitat que té per a deplegar-se allà on més ens convengui a nosaltres. Ha de resumir molt la xarl·la i es limita a mostrar la configuració amb mod_python. A veure si a la propera ens dona temps de que mostri wsgi i la potència del balanceig.

Són les nou passades. Acabam. Anam saludant a la gent que marxa i començam a recollir. Encara queda temps per anar parlant amb la gent que queda de batalletes i tecnologia.

En Pau i na Sílvia han fet fotos, quan les tengui les penjaré junt amb les presentacions. Els twitts estan com creant_bits.

Fi de la crònica!

Gràcies a tots per assistir, perdonau els que no heu pogut venir per falta d'espai. La gent que ha vingut de ben segur que us contarà que la sala tampoc no donava per massa més. Però no serà la darrera!

Moltes gràcies a Juan (morenosan), Xus (m'has deixat sense paraules) i Pau per les labors d'assistència tècnica. Gràcies especialment per Bernat, que s'ha currat una presentació. A Paco per la idea del nom, i per damunt de tot a tota la gent que un divendres de pont s'ha desplaçat al Parc Bit i ha estat més de cinc hores compartint la nostra passió per la informàtica.

Si algú em diu que a partir d'una twittejada es podia muntar un sarau com aquest no m'ho crec. La màgia de la comunicació!

Com dic, esper que no sigui la darrera. Personalment he gaudit del contacte amb els assistents, de desvirtualitzar gent, de veure que la visió que tenc de la informàtica és compartida, de pensar que les coses es poden fer d'una altra manera.

Avui no dormiré! :)

--

He pujat les presentacions a SlideShare. Les fotografies són a Flicker, gràcies a Silvia i Pau.

blog comments powered by Disqus