El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Fitur 2007

Demà partesc cap a FITUR a primera hora del matí i fins pràcticament a darrera hora de la tarda. FITUR és un bon lloc de trobada per veure com està l'estat de la tecnologia en el món turístic, fe contactes i com a punt comú de reunió.

La fira coincideix amb el llançament d'un nou portal B2B que ens ha tengut fent feina a les totes els darrers dies. Aquesta vegada pràcticament sols hem tengut tres setmanes per enllestir-ho tot. I encara així el resultat és bastant acceptable. En aquests casos sempre hi ha d'haver un compromís entre el que a un li agradaria, el que pot tenir i els desitjos del client intern que té la seva pròpia idea del que ha de ser l'aplicació.

Com en altres ocasions molta de la feina està a dintre i no es veu. En aquest cas hi ha tota una arquitectura de marca blanca, ús de sistemes cau per a les dades i javascrip/Ajax a dojo per la part interna per fer que l'aplicació sigui més ràpida de manejar i usable per professionals que s'espera que el facin servir com a un dels seus principals sistemes de reserves d'hotels. La part Ajax s'ha fet amb DWR i YUI, l'ajud de Google i d'un bon grapat de gent que desinteressàdament ha posat tutorials, consells i llibreries a la xarxa, con en Max Guglielmi i la seva llibreria de filtratge de taules per javascript.

Els propers dies seran de ressaca, de tunejar l'aplicació, de cosetes que s'han de polir, però si això no és desenvolupament ràpid que vengui en McConnell i ho vegi.

blog comments powered by Disqus