El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Designed for Microsoft Windows

He de dir que m'agrada molt En Paul Graham, m'agrada la manera que té de veure la programació i com l'explica. A l'article damunt la Web 2.0 ens diu entre altres coses el perquè creu que la tecnologia Ajax s'està imposant en les aplicacions web i com afronten aquest canvi companyies com Microsoft o Google. Segons Graham la primera ja ha fet tard, Google per la seva banda n'és un pioner.

Personalment també crec que les aplicacions web tenen un gran futur. Cada dia hi ha notícies de nous desenvolupaments que atraquen el món de les aplicacions web al món de les aplicions d'escriptori. Cada cop es poden fer més coses més fàcilment, això per una banda, i per l'altra crec que ens n'anam adonant que molts usuaris el que necesissten no són moltes opcions sinó aplicacions usables. Amb l'estat actual de la tecnologia ens podem plantejar gairebé fer qualsevol tipus de desenvolupament de gestió com a una aplicació web: una comptabilitat, una facturadora, un ERP, un CRM, ... La majoria de les limitacions lligades a les validacions, al temps de refresc de les pàgines o a les interfícies d'usuari s'han eliminat. Ara podem crear fàcilment estructures d'arbre, taules ordenables i paginades i un bon grapat de controls d'edició que gràcies al javascript són comparables als controls de les aplicacions de sobretaula.

La tecnologia d'aplicacions web ha explotat i cada cop hi ha més gent que la fa servir, més gent que crea nous bastiments per fer la programació més fàcil. Aviat veure eines especialitzades un o altre bastiment, millors editors de Javascript, depuradors integrats en els nostres IDEs que alimentaran novament les aplicacions.

Quina ha de ser la diferència entre les aplicacions web i les aplicacions de sobretaula? Bàsicament l'usabilitat, el pensar primer en l'usuari que en el màrketing, en la seva orientació cap els serveis vers en l'empaquetat de bits. És una de les raons del perquè el moviment opensource està fent molta feina en aquestes tecnologies: estan basades en estandars oberts: html, javascript, css i es pot estudiar el codi sense gaires problemes. D'aquí a que la solució sigui de codi obert sols hi ha un pas, que per una altra banda és del tot lògic.

Però bé, me n'he anat per les bardisses, tornant al tema de l'encapçalament us remet a http://www.paulgraham.com/designedforwindows.html, esper que us faci tanta gràcia com a mi, però si voleu un consell, a més llegiu l'article de Graham per acabar de trobar-hi sentit a la foto i no us quedau tan sols en la part anecdòtica de la imatge.

blog comments powered by Disqus