El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Amb ajuda dels amics

Fa unes setmanes se'm va presentar la possibilitat de plantejar un projecte nou. Ja sabeu els que em llegiu per aquí que per APSL el que fem és normalment de servei tecnològic, d'acompanyant als nostres clients que volen fer alguna cosa al món d'Internet i/o necessiten suport de sistemes Linux.

De tant en tant ens aventuram a fer alguna cosa pròpia, com Propietariosonline, o spokenpic amb Ricardo, però hem de reconèixer que la part de comercialitzadora no és el nostre fort. A una empresa de 8 persones (8 de vuit tios deia @morenosan al Twitter) on no hi ha cap comercial, doncs la veritat és que trob que massa i tot fem. Per una part m'agradaria poder desenvolupar alguna cosa i comercialitzar-la, però per l'altra també trob que potser perdríem l'esperit que ens fa idonis per acompanyar a projectes d'altra gent. Focalitzar-nos en un projecte propi més enllà de la millora tecnològica contínua que procuram fer per donar servei als clients, potser ens allunyaria dels objectius de l'empresa.

Encara així s'ajuntaven massa coses: oportunitat de negoci, oportunitat d'incorporar gent, ... Fins i tot hi ha la possibilitat de moure's a una oficina molt més gran sense augmentar sensiblement els costs que tenim ara. S'ha d'investigar.

I és amb aquestes tasques d'investigació on a més de fer el pla de negoci, investigar competència, veure què hi ha i si ho podries fer al manco un poquet millor, encara no queda clar. No perquè no creguis en el projecte, sinó perquè precisament hi creus massa. Falta perspectiva, i és aquí on l'ajuda dels amics que de negocis en saben més que tu t'ajuden a posar les coses en perspectiva. És per mi una sort poder comptar amb gent així, que t'aconsellen, i que encara que et puguin desmuntar la idea inicial que tenies, et donen perspectiva i camins nous per explorar.

Entrar en aquest procés, a més significa encara més posar-se en la pell d'aquesta gent que moltes vegades ve a nosaltres amb ganes de realitzar un projecte i li has de dir que sortirà molt car, o que tècnicament no és possible, o que no es possible a Espanya. La sinceritat que agraesc als meus amics quan els deman consell és la que sempre he procurat tenir amb la gent que s'atraca a demanar-nos un pressupost. Tractar als altres com t'agradaria que et tractessin a tu és quelcom amb que sempre he cregut.

Ja veurem com acabarà el projecte, com ho plantejava inicialment segur que no, però sigui com sigui s'han obert noves portes i noves oportunitats. Pel 2014 una de les meves dèries és la de poder incorporar un gerent. La tasca administrativa, redactar i estudiar contractes no em desagrada, però me tira molt més estar amb l'equip tècnic, programar, investigar procediments, gestionar projectes, ...

Potser el projecte APSL s'acabarà algun any d'aquests, però si sobrevivim a la crisi serà tant pels propis integrants del grup com per l'ajuda dels amics que ens ajuden amb els seus consells.

blog comments powered by Disqus