El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

¿Está usted de broma sr. Feynman?

La setmana passada vaig estar de mini-vacances amb la família per Barcelona. Passejar i desconnectar un poc. Crec que qui s'ho va passar millor va ser el meu fill petit: això del buffet lliure l'apassiona, fins i tot es va fer amic de la cambrera, que va veure un menut espavilat anant amunt i avall, fent-se les torrades, abocant-se el sucs, ... Ho volia fer tot ell! No vull pensar en el que passarà si algun dia anam a un hotel del tipus tot inclòs :D

Una de les visites que vàrem fer va ser al Cosmocaixa. L'antic museu de la ciència. Feia molts anys que no hi havia anat i volia que els nins poguessin tocar els experiments. Recordava la part física més gran, encara que potser és que jo també era més petit.

De sortida pas obligat per la tenda i una ullada a la llibreria. Em vaig tenir que contenir, un munt de llibres de temàtica científica a l'abast. Em va saber greu tenir que triar, n'hagués arreplegat un bon munt, així que vaig anar cap a dos llibres que feia temps que volia comprar "¿Está usted de broma sr. Feynman?" i la continuacíó "¿Qué te importa lo que piensen los demás?", ambdós d'Alianza Editorial.

Ahir vaig acabar el primer, que dóna títol a aquest apunt. Són 406 planes d'anècdotes, alguna conferència i sobretot vivències de un dels físics més brillants del segle XX.

Encara que ja coneixia alguna de les històries del llibre puc dir que l'he devorat. Algunes vegades la naració és un tant dispersa, però també ho és el personatge. Un científic ple de curiositat per la vida i pel que l'envolta. Un amant de la vida, del pensament, de la ciència amb vocació real per l'ensenyança i per deixar el mon millor que l'ha trobat.

Si el tengués que definir en poques paraules ho faria amb "motivador". És meravellós veure la integritat personal de Feynman, com manté les seves idees i conviccions, vivint la vida i exposant les contradiccions de la societat que li va tocar viure. Contradiccions que podeu estar ben segurs són encara presents en la nostra societat.

Un llibre recomanable, que m'ha fet ganes de tornar a enganxar amb la Física, que demostra que efectivament es poden fer les coses d'una altra manera i ensurtir-te'n.

Avui mateix començaré l'altra!

blog comments powered by Disqus