El blog de Trespams

[ x ]

Faig servir les cookies de Google Analytics per al control de visites i estadístiques..
És una pardalada, però la llei diu que us he d'avisar, ja veus. Així que si visitau aquest blog donau-vos per informats o sortiu ara mateix i netejau les cookies del vostre navegador. Si continuau llegint, suposaré que ja us està bé. Si vols saber com llevar les cookies del teu navegador: aquí ho pots trobar

Recull de llibres

Aprofitant que aviat hi haurà força dies de vacances he fet la meva comanda típica a Amazon. Cada cop va millor el servei, estic elegint l'opció de courier (el segon servei d'enviament per preu), que en teoria ha d'estar entre 3 i quatre setmanes i m'estan arribant els llibres en cosa de 10 dies. Els vaig comanar el 3 i han arribat entre el 12 i el tretze, en dos enviaments diferents.

Pel servei que dóna he de dir que soc client fidel d'Amazon i que cada vegada que intent comprar llibres per correu a llibreries suposadament potents d'aquí, cada vegada me n'he d'empenedir. La única ocasió que record que va funcionar tot bé en temps i dobler va ser comprant llibres de ciència ficció de segona mà a una llibreria d'aquells amb una plana web dels anys 80.

Potser algun dia em passaré a la tinta electrònica, però ara per ara el DRM i jo no som bons amics. Vull poder fer el que vulgui amb el llibre, llegir-los on i com jo vulgui i no estar amb l'ai al cor per si un dia algú decideix que ja tenc prou llibres al lector o que no els puc compartir amb ningú.

Per mi els llibres són una eina de feina, d'esbarjo i aprenentatge. M'hi deix una pasta, ho sé, però tanmateix no tenc massa mals vicis. M'agradaria poder dir que com comentava Joel Spolsky, que l'empresa em subvenciona els llibre o que hi ha una biblioteca potent, però no és així, no fins que APSL no tengui prou capital al manco. A la única empresa on m'he trobat una biblioteca tècnica més o manco decent va ser a Infomallorca (Viajes Iberia), on En Juan - mai vaig aclarir si eren seus o de l'empresa- se n'encarregava de mantenir-ne una bona col·lecció, que no cal dir-ho vaig anar devorant.

A les altres empreses ha estat sempre molt complexe justificar la compra de llibres. Tan complexe que m'estim més pagar els llibres de la meva butxaca tot i que sovint els necessit per la feina o m'ajuden a fer la feina millor.

Avui he fet neteja dels llibres que tenia al lloc de feina. Ens mudam d'oficina i ens han dit que allà és tot tan de disseny que no podem dur-hi més que els ordinadors, que no hi ha lloc per res, potser el just per seure i prou. La pissarra també l'hauré de deixar. Al manco a la nostra petita oficina d'APSL no hi ha aquestes restriccions (això sí, encara no hi ha ADSL).

Aquesta remesa té un poc de tot, us ne faig cinc cèntims, tant just els he fullejat, però aquí teniu els títols i el que n'esper de cada un:

  • Agile Estimating and Planning. Estimació de projectes àgils. Una metodologia àgil no vol dir no fer pressuposts, vol dir tenir orientació cap allò que aporta valor i en el món de l'empresa es comença aportant valor si les nostres estimacions formen part d'un pla de negoci. És el que he començat a llegir i per ara m'està agradant molt.

  • Plone 3 Theming. Plone és al meu entendre el millor CMS lliure i no lliure del mercat. Pensat per dur llocs amb molts d'editors i un volum molt gran, un dels seus punts foscs és el de com personaltitzar l'aspecte del lloc. Estic pensant fer el nou lloc d'APSL damunt Plone sols per viure en carns pròpies el que pot ser l'adaptació d'un disseny que sé exactament el que ha duit amb Django.

  • Behind Closed Doors. Llibre dedicat a les tècniques de management, a la gestió de persones i conflictes des del punt de vista tècnic. Encara que molts consultors de RR.HH. posen tothom al mateix sac gestionar equips tècnics i de programadors no té res a veure amb gestionar equips de cadenes de muntatge o de vendes. També n'he llegit d'aquest i la veritat és que hi ha moltes situacions que quan pens com o si es podria extrapolar a un equip de programadors em faig un fart de riure.

  • Cloud Application Architectures. Llibre damunt arquitectures de núvol. Pel que pareix està a camí entre informació per administradors de sistemes i responsables de negoci que volen saber a on se la juguen. Sovint he dit que la gent de sistemes convé que sàpiga programar per fer millor la feina, i de la mateix manera convé que programadors i caps de projecte com jo mateix estiguin al dia de les possibilitat i implicacions de la tecnologia més de sistemes.

Així com els vagi llegint aniré posant la ressenya. Ara estic llegint a Pablo Tusset: "Sakamura, Corrales y los muertos rientes", tenc ganes de veure si millora a les acaballes, perquè per ara, fluix, fluix.

blog comments powered by Disqus
<<<<<<< main/templates/puput/base.html ======= >>>>>>> main/templates/puput/base.html