El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Facts and Fallacies on Sofware Engineering

Facts and Fallacies of Sofware Engineering
Robert L. Glass
Ed. Addison-Wesley
ISBN 0-321-11742-5

He devorat aquest llibre. Fins i tot quan ja no podia més de son una de les darreres coses que he fet aquests dies és anar llegint un dels fets o fal·làcies que ens presenta Glass.

L'estructura de com se presenta el llibre és molt interessant: presenta els fets, després en diu si hi ha opinions contràries i finalment cita les fonts i les referències bibliogràfiques.

Aquestes darreres serveixen molt per aprofundir en el tema, per exemple que la tècnica de la inspecció de codi és bona per a detectar errors no és res nou (encara que hauríem de veure a quantes empreses es fa o estaria ben vist que es fes), però que la seva eficàcia arribi a poder detectar el 90% d'errors fa que la vegi d'una altra manera, i que per tant tengui moltes més ganes de saber-ne més. La bibliografia que adjunta Glass de bon segur que formarà part de la meva propera llista de la compra a Amazon.

També crec que és molt interessant com a lectura per als que creuen que hi ha bales de plata o que la informàtica és una ciència ben formalitzada. Per cert, a la bibliografia de l'autor diu que fa més de 45 anys que exerceix la professió, des del 1954, supòs que no hi havia titulacions informàtiques aleshores, segons alguns això del descartaria per poder fer feina a Espanya. Ho sent-ho, no me n'he pogut estar, però això està també dins l'esperit del llibre: el fer pensar, raonar, ... Glass ens amolla les idees per a que hi pensem, ens diu que hi podem estar d'acord o no, però que ell ho veu així i aporta referències i estudis per argumentar les seves tesis.

Puntuació? Totalment recomanable.

blog comments powered by Disqus