El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Llibres agost-2007

Això de que a l'estiu les coses van més a poc a poc és veritat en la majoria de coses, però no en l'enviament de llibres. El dimarts vaig rebre l'avís de que ja podia anar a recollir a correus els llibres d'Amazon que havia comanat no feia ni deu dies i que se suposava que havien d'arribar damunt el vint-i-quatre d'aquest més.

Els dijous ja les tenia, després de l'obligat pas per correus. No sé com s'ho fan els de correus del meu poble, però la cosa és que quan es tracta d'entregar llibres mai ens hi troben, ni tan sols quan l'adreça és la de la meva sogra, que normalment sempre és a casa.

Però bé, la cosa és que hem començat a fer una ullada a les noves adquisicions i la cosa pinta bé:

Facts and Fallacies of Sofware Engineering Robert L. Glass Ed. Addison-Wesley ISBN 0-321-11742-5

Software Estimation Steve McConnell Microsoft Press ISBN 978-0-7356-0535-0

wxPython in Action Noel Rappin & Robin Dunn Manning ISBN 1-932394-62-1

El primer el vaig comprar per les contínues referències que hi veia a altres llibres d'enginyeria de programari. Pel que duc llegit fins ara crec que no serà el darrer llibre que compri d'aquest autor. 55 fets i 5+5 fal·làcies que tracten gairebé tots els aspectes de l'enginyeria de programari. El llibre sols mostra fets i ens fa reflexionar i fins i tot ens anima a no estar d'acord amb l'autor. Ara per ara sols duc llegides una trentena de pàgines, però si la qualitat de tot el llibre és com el que he vist fins ara trob que disfrutaré molt llegint-ho.

El sofware estimation de McConnell no sabia si comprar-lo o no, després de la mala experiència amb el llibre anterior de McConnell, però al final vaig decidir donar-li una altra oportunitat. La primera impressió és positiva: bona edició i maquetació, espaiat correcte i ple de gràfics, taules i alguna que altra fórmula que ja era present al Rapid Development. Serà el següent després del de Glass.

El wxPython in Action l'he comprat com una manera de contribuir al programari lliure. Robin Dunn és un dels principals mantenidors de la llibreria wxPython, i el llibre és una manera com un altra de reconeixement a la feina feta. A més, pel que estic vegint el llibre és molt complet i toca tots temes de la programació d'interfícies gràfiques amb aquesta llibreria. Un dia d'aquests m'agradaria poder fer el mateix amb PyQt4.x A més de la contribució a ben segur que li acabaré traient profit.

blog comments powered by Disqus