El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Hem guanyat el segon premi!

Doncs això, d'entre totes les propostes d'innovació, millora i nous negocis que s'han presentat a l'empresa per la que treball el nostre grup ha quedat el segon, la qual cosa implica un viatge als Estats Units pels quatre integrants del grup. Encara no tenim més detalls del premi, però un viatge a veure món sempre és interessant.

Com que no conec en profunditat la proposta guanyadora, no puc dir si ens mereixem o no el segon lloc. El que si sé es que ens ho passàrem d'allò més bé redactant la proposta: fer un canvi tecnològic cap a veu damunt IP (VoIP) canviant les centraletes propietàries per centraletes basades en Asterisk. potenciant de passada les noves oportunitat que presenta aquesta tecnologia: teletreball, lloc de feina mòbil, gestió integrada de les cridades, independència del proveïdor, ...

Quan redactàvem la proposta anàrem cap al cas pitjor, considerant les tarífes normals i considerant una inversió en equipament de qualitat. Tot i això el retorn de la inversió era pràcticament immediat i el risc mínim. A més, essent tot codi obert representa que podem connectar les centraletes amb els nostres sistemes de facturació, centrals de reserves (els call centers que en diuen), permetre gestionar de manera remota les línies de veu. Hi ha tot un conjunt d'aplicacions de codi obert que caldrà personalitzar i adaptar, però a diferència de les solucions que tenim ara, amb el codi obert tenim la possibilitat de fer-ho.

blog comments powered by Disqus