El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Una de llibres

El divendres passat vaig tenir feines per Ciutat i ja vaig aprofitar per anar a un conegut centre comercial a gastar la tarja regal amb la qual l'empresa ens obsequia al Nadal. Com que no m'agrada gaire això de trescar per comprar-me roba (ei jo sóc dels que se compren les camies a parells ;) ) vaig anar directament a la secció de llibreria a veure que hi trobava.

Una de les coses que em van sorprende és la secció de ciència ficció. No sé quin concepte tenen de la ciència ficció la gent que col·loca els llibres, però per mi que ciència ficció n'hi havia més be poca. Molta novel·la fantàstica de l'estil tolkenià i sovint tirant cap a "dragones y mazmorras". Res a dir contra el gènere, però quan hom s'atraca a l'estanteria i veu tans llibres es fa il·lusions per trobar-se després que de ciència ficció en sentit estricte n'hi ha ben poquets. Vaig trobar-ne dos que em van agradar i després vaig anar cap a altres seccions de la llibreria, la d'informàtica també em va decebre un poc però tot i això vaig trobar alguns llibres interessants:

  • Mundo anillo de Larry Niven. Editat per La Factoria de Ideas. Aquest llibre el vaig llegir ja fa molts anys, en prèstec de la biblioteca d'Alcúdia (Mai agrariré prou a les Joanes que possàssin tanta cura en la compra de novel·les de ciència ficció) junt alguns que completen la saga. Em va agradar molt i tenc ganes de tornar a llegir-ho.
  • Estación de tránsito. De Clifford D. Simak. Editat per minotauro. D'aquesta novel·la n'havia sentit a parlar molt però no havia tingut el plaer de llegir-la. És un dels clàssics de la ciència ficció, no té tanta fama com Mundo anillo, però he de dir que em va agradar força. La novel·la ens situa en la pell del guardià d'una estació de trànsit pels viatges estelars. Un guardià preocupat per entendre les diverses cultures que el visiten, sense perjudicis. Molt recomanable!
  • WIN WIN de George Fuller. Editat per Gestión 2000.com. D'aquest llibre també n'havia sentit parlar força i per ara m'està agradant, l'edició no és gaire bona però el contingut està be. Explica com afrontar situacions quotidianes a la feina on la capacitat de negociació i empatia són necessàries per a la resolució de conflictes. Com el seu nom indica no es tracta d'imposar-se a l'altra, sinó d'arribar a situacions on tothom hi guanyi.
  • Gestión de proyectos de Gregory M. Horine. Editat per Anaya. D'aquest encar no puc dir massa cosa. Tan just he començat a llegir-ho. Ho vaig comprar per tenir un altre referent en la gestió de projectes, un referent no tant lligat a la informàtica i sí a la gestió de projectes genèrica. Per la gestió de projectes informàtics Mc Connel, De Marco, Cockburn, Beck i Brooks són bàsicament les meves fonts, sense oblidar en Joel, que té alguns articles força bons.

Me n'estic adonant que estic tornant un lector compulsiu, però és que tanmateix no fan res bo per la tele ;)

blog comments powered by Disqus