El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Aquest blog ja té calendari

Una de les coses que li faltava al blog (entre d'altres) era la d'un calendari mensual on es poguessin veure els dies que hi ha apunts.

Trob que és una bona cosa que el calendari estigui a la plana principal, ja que serveix per donar una idea del ratio de publicació d'apunts al blog, i a més ens permet una navegació molt ràpida a les entrades del darrer mes.

Per posar el calendari inicialment he intentat fer servir un snippet però no m'acababa de fer el pes. A més tenia que lligar-ho amb el dia d'avui per defecte i amb el mes o dia que estigués vegent l'usuari del blog. Així que he acabat per fer el meu propi template tag. Aquest agafa una variable del tipus datetime que estigui al contexte de la plantilla i renderitza el calendari, anant a cercar si hi ha apunts en cada dia.

El tag no ha quedat molt genèric, ja que està acoblat a blog, però és prou senzill d'adaptar per fer un calendari genèric. El que m'ha duit gairebé més feina és la part d'estils. Com veureu encara queda un tant "cutre", però com que ja fa la feina, doncs a publicar-ho i ja ho aniré polint.

També vaig posar una altra xorrada l'altra dia, un gràfic que fa servir l'API de Google i que permet veure un diagrama de pastís amb la classificació d'apunts per tag. Si feis clic damunt la paraula tag ho podreu veure.

blog comments powered by Disqus